We continue to collect plastic caps for the environment. (Eng-Tr) Çevre için plastik kapak toplamaya devam ediyoruz.

in #hive-1887537 days ago

Hello friends. Today, we supported the campaign launched by my daughter's school to support disabled people with the covers we collected this month.

I told you about my daughter's school's campaign to collect plastic caps to support the disabled. As a school, we collect plastic bottle caps. One battery powered wheelchair will be donated for every 20 thousand caps. We send the covers we collect to school every month.

We collected so many covers this month. How many covers do you think there are? We collected a total of 413 covers this month. My daughter counts with great pleasure what we collect every month. We do not consume many plastic bottles at home. The things we save at home are mostly water bottle caps and cola caps that we buy when we are out.

We collect most of the plastic caps at work. This campaign has increased awareness not only among us but also around us. My friends at work also save the caps they collect for the bottle on my desk. There are even those who do not throw away the lids at home but bring them in bulk. But supporting disabled people, not polluting the environment, and making my daughter happy.

We collected a thousand covers last month. We collected hundreds of caps from the bottles in the stands during the volleyball match. People looked at us strangely at first. They might have thought we were garbage collectors. But my daughter and I explained why we collected. There were many children and adults who helped us. I hope one day it will seem strange to people to throw away bottles instead of collecting them.

Unfortunately, there is not much awareness of littering in our country. We still throw away our garbage without sorting it. Very few people sort their garbage. Even in public institutions, separation is not fully done. There is not much awareness of recycling. But recycling is very important.

To spread the campaign and raise awareness, the school; He asks the children to take photos of the difference between the plastic caps they collected. They post these photos on their social media. My daughter doesn't like to study, but she spends hours taking photos with these caps, counting them, and making different patterns. It became a different hobby for my daughter.

I hope we can collect more covers. We can contribute more to the campaign and thus support more disabled people. Most importantly, it can cause less harm to the environment. Thank you very much for reading.

Çevre için plastik kapak toplamaya devam ediyoruz.

Merhaba arkadaşlar. Bugün kızımın okulunun engellilere destek amacı ile başlattığı kampanya bu ay topladığımız kapaklarla destek olduk.

Sizlere kızımın okulunun engellilere destek için plastik kapak toplama kampanyasından bahsetmiştim. Okul olarak plastik şişe kapağı topluyoruz. Her 20 bin kapağa bir akülü tekerlekli sandalye bağışı yapılacak. Bizlerde her ay topladığımız kapakları okula yolluyoruz.

Bu ay bu kadar kapak topladık. Sizce kaç kapak var. Bu ay toplam 413 kapak topladık. Kızım her ay topladığımızı büyük zevkle sayıyor. Evde çok fazla plastik şişe tüketmiyoruz. Evde biriktirdiklerimiz genellikle dışarıdayken aldığımız su şişesi kapakları ve kola kapakları.

Plastik kapakların çoğunluğunu iş yerinde biriktiriyoruz.Bu kampanya sadece bizde değil çevremizde de farkındalığı arttırdı. İş yerinde arkadaşlarım topladıkları kapakları benim masamda ki şişe için de biriktiriyorlar. Hatta evde kapakları atmayıp toplu getirenler var. Ama hem engellilelere destek olmak, hem çevreyi kirletmemek, hemde kızımın mutlu olması.

Geçen ay bin tane kapak topladık. Voleybol maçında tribündeki şişelerden yüzlerce kapak topladık. İnsanlar ilk önce bize tuhaf tuhaf baktılar. Bizi çöp toplayıcı sanmış olabirler. Ama kızımla ben neden topladığımızı anlattık. Bize yardım eden bir çok çocuk ve yetişkin oldu. Umarım bir gün şişe toplamak değil atmak insanlara garip gelir.

Maalesef ülkemizde çöp atma bilinci çok yok. Hala çöplerimi ayrıştırmadan atıyoruz. Çok az kişi çöplerini ayrıştırıyor. Kamu kurumlarında bile ayrıştırma tam olarak yapılmıyor. Geri dönüşüm bilinci çok fazla yok. Ama geri dönüşüm çok önemli.

Okul kampanyayı yaymak ve farkındalığı artırmak için; çocuklardan topladıkları plastik kapaklardan farkı fotoğraf çekmesini istiyor. Bu fotoğrafları sosyal medyalarında yayınlıyorlar. Kızım ders çalışmayı sevmez ama saatlerce bu kapaklarla fotoğraf çekiyor, onları sayıyor, farklı desenler yapıyor. Kızım için farklı bir hobi oldu.

Umarım daha çok kapak toplayabiliriz. Kampanyaya daha çok katkıda bulunabilriz ve böylece daha çok engelliye destek olabiliriz. En önemlisi çevreye daha az zarar verebilir. Okuduğunuz için çok teşekkür ederim.